Termékek Menü
0

Ágyás rózsák metszése tavasszal

2017-03-22 21:01:00

A rózsagondozás kiemelkedően fontos munkafolyamata a rózsa metszése, melyet minden hobbikertésznek el kell végeznie rendszeres időközönként. A rózsametszés folyamata azonban nem bonyolult, így ha Ön még nem is metszett rózsát ezelőtt, akkor sem kell tartania a teendőktől. A rózsa visszavágása azért lényeges, mert ezzel alakítható ki a rózsabokor formája, a metszéssel szabályozhatjuk a növény megjelenését, valamint az egészséges rózsabokor alapfeltétele szintén a precíz metszés. A következő rövid útmutatóban a helyes rózsametszés főbb pontjait mutatom be Önnek, hogy ezekkel a fogásokkal ágyás rózsája a lehető legszebb lehessen!

 

Rózsát vásárolna? Kertészetemben egyedülállóan gazdag választékot talál rózsákból!

IDE KATTINTVA máris megtekintheti a kínálatot és leadhatja rendelését!

 

rózsa rendelés

 

A rózsa metszésének lépései:

  • a rózsákat rendszerint a tél végén, kora tavasszal kell az adott évben először megmetszeni, ekkor a rózsa későbbi formájának kialakítására koncentrálunk. Akadnak kertbarátok, akiknek az év eleji metszés kicsit drasztikusnak tűnik, de Ön ne ijedjen meg, bátran használja a metszőollót!

 

  • az ágyás rózsa tavaszi metszése során a rózsát úgy vágja vissza, hogy a vágást a rügy felett fél-egy centiméterrel, ferdén ejtse meg. A felső rügy abba az irányba nézzen, amerre az új hajtást nevelni szeretné!

 

  • a rózsa tavaszi metszése során alakíthatja ki a rózsa alakját, formáját, ezért a metszéseket alaposan átgondolva ejtse meg!

 

  • Évközben, nyáron az ágyás rózsát csak akkor metssze meg, ha elszáradt virágokat, leveleket, növényi részeket lát rajta. Ekkor nem szabad a rózsát túl erőteljesen visszametszeni, mert a tél közeledtével a rózsa visszafagyása fordulhat majd elő!

 

  • ​az ágyás rózsa metszéséhez mindig tiszta, éles metszőollót használjon, a csorba vágófelület betegségek megjelenéséhez vezethet!

 

Kertészetem ágyás rózsa kínálatát IDE KATTINTVA tekintheti meg!

Leadott rendelését kertészetem saját teherautójával, szakszerűen szállítom ki Önnek! 

Tartalomhoz tartozó címkék: kertész válasz rózsa gondozása
blog comments powered by Disqus