Termékek Menü
0

Rózsagondozás öt lépésben

Megyeri Szabolcs
2015-02-05 11:11:04

1. Öntözés: a Rosa Isabel De Ortiz illatos rózsa öntözése 8-12 naponta időszerű, csapadékos időszakban ritkábban, aszályos hetekben gyakrabban. A rózsa öntözéséhez kannát használjunk, a vizet óvatosan öntsük a tövekhez.

2. Tápanyagok: a Rosa Isabel De Ortiz tápanyagigénye átlagos a rózsák közt, biztosítsunk neki gazdag, laza szerkezetű közeget, és az ültetés előtt lássuk el a talajt trágyával. A későbbiekben évente legalább egyszer helyezzünk ki érett marhatrágyát a rózsatövekhez.

3. Teleltetés: a Rosa Isabel De Ortiz tehibrid rózsa teleltetése az ősz végén aktuális, a téli védelem kialakításához kupacoljunk földet az előkészített rózsatőre, úgy, hogy a földhalom a szemzés fölött 10-15 centiméterrel legyen! A rózsa teleltetése elengedhetetlen ahhoz, hogy a következő tavasszal életerős, szépen fejlődő rózsabokrokat nevelhessen!

4. Rózsabetegségek: A Rosa Isabel De Ortiz rózsa a betegségekkel szemben közepesen ellenálló, vagyis amennyiben Ön szakszerűen gondozza rózsáját, ritkán kell majd növényvédelmi feladatokat elvégeznie. A megszokott rózsabetegségek (lisztharmat, mozaikvírus, csillagpenész, rózsarozsda) felüthetik a fejüket, de amennyiben Ön minőségi, ellenálló rózsát rendelt, a kockázatok minimalizálhatóak.

5. Metszés: A Rosa Isabel De Ortiz illatos rózsa metszése nem összetett feladat, a legfontosabb a tavaszi rózsametszés, mellyel a növény formája alakítható ki. A nyári rózsametszés során csupán az elnyílt virágokat, elszáradt hajtásokat szükséges visszavágni, hogy a virágzási idő alatt a rózsa a legszebb arcát mutathassa A Rosa Isabel De Ortiz tehibrid rózsa őszi metszésével a rózsa teleltetése készíthető elő. A rózsametszéshez mindig éles, alaposan megtisztított ollót használjunk!