Termetes rózsa

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 40 másodperc

Termetes rózsáknak jellemzően azokat a parkrózsákat nevezzük, melyek sudár, magas termetükkel tűnnek ki a többi rózsa közül. A termetes rózsák ültetésével egyedi látványvilág teremthető meg, a másfél, olykor bő két méter magasra is feltörő hajtások messziről díszlenek, domináns megjelenésükkel meghatározzák a kert képét, színükkel, illatukkal pedig elvarázsolják a háziakat és a betérőket. A termetes rózsák kiválóan alkalmasak arra, hogy más díszcserjékkel közösen kerüljenek telepítésre, nagyszerű kombinációkra adva lehetőséget. A virágok formája a termetes rózsák esetében igen változatos lehet, előfordulnak hagyományos típusok is, míg más fajták a teahibridek virágait idézik.

A termetes rózsák méretüknél fogva leginkább közepes, vagy kifejezetten nagy kertekben érvényesülnek igazán jól, tipikus szoliternövények, melyekből egy tő telepítése is elegendő, de amennyiben bőséges tér áll rendelkezésre, akár több tő is elhelyezhető egymás mellé, a még robosztusabb hatás elérése érdekében. A termetes rózsákat sosem szabad félreeső kertrészekbe, vagy kisebb zugokba ültetni, az ilyen helyeken szépségük nem tud érvényesülni. A termetes rózsák nem igényelnek több gondozást, mint általában az egyéb rózsafajták, nevelésük nem különösebb kihívás, akár kezdő rózsabarátok is megpróbálkozhatnak velük. Ezek a rózsák roppant gazdag szín és formaválasztékban kaphatóak, több tő ültetése esetén mindenképpen különböző, de egymással harmonizáló színváltozat beszerzését javaslom!

A termetes rózsákat elsősorban a nagyobb kertekbe ajánlom, ahol központi, nyílt területeken mutathatják meg szépségüket. A magas, hangsúlyos megjelenésű termetes rózsák eleganciát, arisztokratikus komolyságot sugároznak, így fejezve ki gondozójuk személyiségének komoly, határozott oldalát!

 

Rendezés:
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ABIES CONCOLOR - KOLORÁDÓI JEGENYEFENYŐ

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.