Mini virágágyi törpe rózsa

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 40 másodperc

A mini virágágyi törpe rózsák legjellemzőbb tulajdonsága a méretük, magasságuk ugyanis jellemzően alig haladja meg a másfél araszt, vagyis a harminc centimétert. Ezek az apró rózsák ezért remekül illenek azokra a helyekre, ahová nagyobb társaik már nem férnének el, vagy elférnének ugyan, de nem mutatnának jól. A törpe rózsák felhasználási területe roppant széles, alkalmasak balkonládás, dézsás ültetésre, így hathatósan díszíthetik az erkélyt, vagy a teraszt, és ültethetőek kimondottan kisméretű előkertekbe, ahol a nagyobb dísznövények már el sem férnének. Természetesen a mini rózsák a kertbe is telepíthetőek, érdekes, látványos hatást eredményezhetnek egy kisebb méretű ágyásban vegyes színekben, vagy színek szerinti csoportosításban kihelyezve. A mini virágágyi törpe rózsák mindemellett sziklakertekbe is ültethetőek, a hagyományos sziklakerti növények mellett vagy azok helyett kifejezetten üdítő, izgalmas megjelenéssel bírnak majd.

A mini rózsák gondozása kicsit összetettebb feladat, mint nagyobb méretű társaik esetében, ugyanis alacsony mivoltukból fakadóan ezek a rózsák fogékonyabbak a gombás betegségekre, így öntözésük fokozott figyelmet igényel, ügyelni kell rá, hogy lombozatukat és virágaikat ne érje az öntözővíz. A törpe rózsák mindig ellenállóbbak lesznek, ha cserépben, dézsában neveljük őket! Egyes törperózsák kifejezetten fagyérzékenyek, jobban kedvelik a szobai környezetet, míg mások, például az oltott törpe rózsák jobban tolerálják a szabadföldi nevelkedést. Mini rózsa vásárlása előtt lehetőleg mindig tájékozódjunk az adott fajta jellemző tulajdonságairól, és azoknak megfelelő környezetet biztosítsunk kiszemeltünknek!

A miniatűr virágágyi törpe rózsákat azoknak ajánlom, akik helyszűke miatt lemondani kényszerültek a kerti rózsanevelésről, de mégis szívesen nevelnének ilyen dekoratív, esztétikus dísznövényeket. A miniatűr rózsák kifejezetten alkalmasak arra is, hogy leváltsák a balkonokon, teraszokon megszokott, sokszor már unalmas muskátlikat, és egyéb megszokott virágokat, a sziklakertek szerelmeseinek pedig egyenesen kihagyhatatlanok ezek a miniatűr rózsakülönlegességek! 

Rendezés:
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
NORDMANN FENYŐFA RENDELÉSE ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.