Termékek Menü
0

Rosa Magia Nera rózsa ültetése

Megyeri Szabolcs
2014-05-22 10:09:20

A rózsák ültetési szezonja hagyományosan a tavasz és az ősz, ám nyáron sem lehetetlen a pompás kerti díszek ültetése. Amennyiben nem április-május, vagy szeptember-október között szeretnénk bokorrózsát telepíteni, akkor a konténeres rózsa a legjobb választás, mely a kimondottan hideg téli hónapok kivételével bármikor ültethető.

A konténeres Rosa Magia Nera vásárlása előtt készüljünk a jövevény érkezésére, és pár nappal a beszerzés előtt ássuk ki az ültetőgödröket. Az ideális ültetőgödör jellemzően 60x60x60 centiméteres, de mindenképpen nagyobb a rózsa cserepénél. A kiásott gödör aljára helyezzünk trágyát, majd erre vékony földréteget, hogy a gyökerek a tápanyaggal közvetlenül ne érintkezzenek.

A helyet alaposan öntözzük be, majd egy-két napon belül érkezhet a konténeres rózsa, hogy véglegesen a földbe kerüljön. A Rosa Magia Nera bokorrózsát földlabdástul illesszük az ültetőgödörbe, úgy, hogy az oltás helye 3 ujjnyival a talajszint alá kerüljön. Több tő rózsa ültetése esetén a sor-, és tőtávolságok 40-60 centiméter között legyenek. Egy alapos beöntözés után az ültetés készen is van, ekkortól mondhatjuk el, hogy büszke rózsatulajdonosok lettünk, ám a bokorrózsa ápolása csak most kezdődik!