Rosa Magia Nera rózsa ültetése

Megyeri Szabolcs 2014-05-22 10:09:20

A rózsák ültetési szezonja hagyományosan a tavasz és az ősz, ám nyáron sem lehetetlen a pompás kerti díszek ültetése. Amennyiben nem április-május, vagy szeptember-október között szeretnénk bokorrózsát telepíteni, akkor a konténeres rózsa a legjobb választás, mely a kimondottan hideg téli hónapok kivételével bármikor ültethető.

A konténeres Rosa Magia Nera vásárlása előtt készüljünk a jövevény érkezésére, és pár nappal a beszerzés előtt ássuk ki az ültetőgödröket. Az ideális ültetőgödör jellemzően 60x60x60 centiméteres, de mindenképpen nagyobb a rózsa cserepénél. A kiásott gödör aljára helyezzünk trágyát, majd erre vékony földréteget, hogy a gyökerek a tápanyaggal közvetlenül ne érintkezzenek.

A helyet alaposan öntözzük be, majd egy-két napon belül érkezhet a konténeres rózsa, hogy véglegesen a földbe kerüljön. A Rosa Magia Nera bokorrózsát földlabdástul illesszük az ültetőgödörbe, úgy, hogy az oltás helye 3 ujjnyival a talajszint alá kerüljön. Több tő rózsa ültetése esetén a sor-, és tőtávolságok 40-60 centiméter között legyenek. Egy alapos beöntözés után az ültetés készen is van, ekkortól mondhatjuk el, hogy büszke rózsatulajdonosok lettünk, ám a bokorrózsa ápolása csak most kezdődik!

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.