Termékek Menü
0

Rosa Ida Klemm – hófehér futórózsa

Megyeri Szabolcs
2014-12-16 17:32:32

A futórózsáknak számtalan előnyük van, melyek többsége természetesen abból fakad, hogy ezeket a rózsafajtákat különböző felületekre, vagy támasztékrendszerekre lehet terelni. Az ágyásokban díszlő rózsákkal szemben a futórózsák nagyobb területet képesek dekorálni, például egy házfalat, egy kerítést, vagy egy tetszőleges formára kialakított, például boltíves elrendezésű pergolát.

Mivel a futórózsa meghatározóbb látványeleme a kertnek, mint bármely egyéb dísznövény, nagyon fontos a körültekintő választás, mind a színt, mind az egyéb tulajdonságokat tekintve. A Rosa Ida Klemm fehér futórózsa az egyik legklasszikusabb megjelenésű futórózsa fajta, szikrázóan fehér szirmai messziről feltűnőek, díszítőértéke kimagasló, semleges színe pedig bármilyen egyéb növénnyel, vagy épp a házfallal kiválóan fog harmonizálni.

A Rosa Ida Klemm fehér futórózsa virágai ártatlanságot, nőiességet sugallnak, megjelenése ünnepélyes, mégsem túlontúl komolykodó, ezáltal bármilyen stílusban megépített kertbe nagyszerű választás. A Risa Ida Klemm fehér futórózsa illata gyengébb az átlagosnál, ami jelen esetben inkább előny, a sűrű virágzat így ugyanis nem fog zavaróan tömény aromát okozni. A Rosa Ida Klemm fehér futórózsa gondozása nem jelentős kihívás, ez a rózsafajta a betegségekkel szemben közepesen toleráns, így amennyiben megbízható forrásból származó, minőségi rózsatöveket rendelünk, növényvédelmi feladatokkal sem kell igazán számolnunk. A Rosa Ida Klemm fehér futórózsa kisebb és nagyobb kertekbe is ideális dísznövény, mivel elsősorban függőleges szabad területre van szüksége, így apró előkertekbe, vagy pergolával, filagóriával felszerelt díszkertekbe is ajánlható a telepítése.