Termékek Menü
0

Rosa Harlequin – fehér-ciklámen futórózsa

A rózsák közül nem csupán a szín, illat, méret szerint válogathatunk, hanem a felhasználás célját illetően is. Az alacsonyabb típusok kisebb előkertekbe, kerti utak mentén elhelyezve díszlenek igazán szépen, a magasabb, erősebb bokrú rózsák pedig nagy kertben, széles, nyílt terepen mutatják meg magukat igazán.

Az is előfordulhat, hogy összefüggő, nagyobb felületű rózsadíszt szeretnénk, mert például a kerítést, a házfalat, vagy éppen egy pergolát dekorálnánk a gyönyörű illatos virágokkal. Ilyenkor a legjobb választások a futórózsák, más megnevezéssel a kúszó növekedésű rózsafajták. Ezek a rózsák alkalmasak arra, hogy íves, vagy függőleges felületeket borítsunk be illatos, színpompás dísznövényekkel. Nem nehéz elképzelni, hogy micsoda látvány lehet például egy boltíves támrendszerre, egy kerti térhatároló pergolára, vagy éppen a ház falára futtatott rózsa, de persze az is fantasztikus, mikor a ház kerítését borítják be a rózsatövek.

A Rosa Harlequin futórózsa ideális alany az ilyen dekorációs futtatásokhoz, mivel hajtásai akár a két métert is elérhetik, virágai ciklámennel szegélyezett fehér szirmokból állnak, így a megfelelő támasztékkal kombinálva ez a futórózsa a kert központi szépségévé válhat.

A Rosa Harlequin futórózsa ültetése és gondozása nem nehéz feladatok, ráadásul ez a rózsafajta a betegségekkel szemben kifejezetten ellenálló, így növényvédelmi teendőkkel alig kell számolni. Mindennek értelmében a Rosa harlequin futórózsa kezdő kertbarátoknak is bátran ajánlható, az eredmény pedig garantáltan ámulatba ejtő rózsaözön lesz!

Hasznos olvasni valók:
Kattintson a képekre.

                      
​A Rosa Harlequin           A Rosa Harlequin           ​A Rosa Harlequin             ​A Rosa Harlequin futórózsa 
futórózsa metszése      
futórózsa jellemzői        futórózsa gondozása       ültetése


Rózsa ültetése:

Rózsa metszése:

 

Futónövények kertbe - Megyeri Szabolcs Kertészet

Tovább a rózsához > >

< < Vissza a Kertészeti tanácsokhoz

 

Tartalomhoz tartozó címkék: kertészeti tanácsok rózsa