Termékek Menü
0

​Rosa Gypsy dancer – narancsszínű futórózsa

Megyeri Szabolcs
2014-12-10 22:28:13

A futórózsákat főképpen két okból lehet ajánlani a szép dísznövények rajongóinak. Az első ok, hogy a futórózsa egészen különleges dekorációs eleme lehet a kertnek, ezek a rózsafajták ugyanis a házfalra, kerítésre, vagy pergolára terelhetőek, így egészen kivételes látványt nyújtanak. A második ok pedig, hogy a rózsák – legyenek bármilyen fajtájúak, vagy színűek – a legcsodálatosabb dísznövények közé tartoznak, illatuk, virágzatuk minden kertet és kertészt elvarázsolnak.

Rosa Gypsy Dancer futórózsa szokatlan, élénk narancssárga színe miatt emelkedik ki a rózsák tengeréből. A megszokott fehér, vagy égő piros rózsa színekkel ellentétben a narancs árnyalatú Rosa Gypsy Dancer egyből felkelti az érdeklődést, vonzza a tekintetet, és kitűnik a kert többi növénye közül. A Rosa Gypsy Dancer narancsszínű futórózsa sikeresen futtatható ívelt, vagy szögletes formájú pergolára, így a megfelelő rózsa támrendszer kiépítésével egyedi rózsalugas varázsolható a kertbe.

A Rosa Gypsy Dancer futórózsa virágzási ideje hosszú, a csodaszép szirmokban tavasztól késő őszig folyamatosan gyönyörködhetünk. Ez a futórózsa nem csak színével, hanem méretével is kitűnik majd a kertben, hiszen a Rosa Gypsy Dancer várható magassága 180 és 250 centiméter közötti, így nagy felületen veteti majd észre magát. A Rosa Gypsy Dancer futórózsa a betegségekkel szemben közepesen ellenálló, ami azt jelenti, hogy az átlagosnál több növényvédelmi feladattal nem kell számolni az ültetését követően, így kezdő kertészkedőknek is bátran ajánlható!