Termékek Menü
0

Rosa Double Delight – rózsaültetési fortélyok

Megyeri Szabolcs
2015-02-05 17:47:56

A megvásárolt rózsa élete az ültetéssel kezdődik, ezért ez a művelet nagyon fontos! Amennyiben a rózsa ültetése szakszerűen, jó időben, és megfelelő körülmények között történik, akkor Önnek garantáltan szépen növekedő, szemet gyönyörködtető rózsaszálai lesznek majd. A rózsa ültetési ideje gyakorlatilag az egész évre kiterjed, a hideg téli hónapok kivételével. A legideálisabb rózsaültetési időszak a tavasz és az ősz, nyáron pedig a konténeres rózsák telepítésével lehet sikert elérni. Lássuk pár egyszerű lépésben, hogy miként zajlik a szakszerű rózsaültetés:

  • A rózsa ültetési helyét alapos felmérés után jelölje ki! A legjobb a kert valamely napos fekvésű, meleg része, ahol a Rosa Double Delight teahibrid rózsát napi legalább 6-8 óra napsütés éri! Kerülje a félárnyékos, sötét szegleteket, és ne ültessen rózsát terebélyes lombú fák alá, vagy magas kerítés tövébe!
  • A Rosa Double Delight teahibrid rózsa talajigénye kissé összetett, ez a rózsafajta az enyhén savas, tápanyagban kiegyensúlyozott, laza szerkezetű közeget kedveli, tehát nem szabad pangó vizes, agyagos, vagy gyengébb minőségű talajba ültetni. A rosszabb talajokat ültetés előtt javítsuk fel, humusz, trágya, komposzt hozzáadásával.
  • A rózsát előre elkészített ültetőgödörbe helyezzük, mely legyen legalább 60x60x60 centiméteres.  Az ültetőgödröt már a rózsa megrendelése idején kiáshatjuk!
  • A Rosa Double Delight rózsa ültetési sűrűsége 3-4 tő négyzetméterenként, így a tőtávolságot 60-70 centiméter közé állítsuk be!
  • Az ültet gödör aljára a rózsa behelyezése előtt egy bő adag érett marhatrágyát töltsünk, majd a tápanyagot vékony réteg földdel hintsük be, ezután helyezhetjük a rózsatövet a földbe
  • A rózsát ültetés után alaposan be kell öntözni, és ezzel az ültetés véget is ért!