Termékek Menü
0

Régi almafajták a kertben

2016-11-30 19:14:47

Ha azt mondom gyümölcs, tízből nyolc ember azt vágja rá: alma. Az alma a magyar kultúra része, az almafák a kert legalapvetőbb gyümölcsfái, maga a termés pedig a legnépszerűbb egészséges nassolnivaló.

Az almát nem csak hasznáért, hanem szépségéért is tartjuk, ráadásul az alma fajták többsége kompakt méretüknél fogva is univerzális, vagyis kisméretű kertbe, előkertbe, de akár utcafrontra is ültethetők, nagyobb birtokokon pedig tucatnyi almafa is elfér!

 

hagyományos almafajták vásárlás Megyeri kertészet

 

Az ősi magyar almafajták mindig is nagy népszerűségnek örvendtek, hiszen ezek idézik meg legjobban az egykori vidéki, paraszti udvarok hangulatát. A régi magyar almafajták vásárlása most kertészetemből is lehetséges, Önnek nincs is más dolga, mint IDE kattintva átböngészni a részletes kínálatot!

A hagyományos, őshonos almafajták könnyen nevelhetőek, hiszen a mi éghajlati viszonyainkat szokták meg, alakjukkal és termésükkel egyaránt megadják azt a nosztalgikus, rusztikus hangulatot kertjének, mely egyedivé teszi azt!

 

Kertészetem hagyományos, őshonos almafa fajtáit IDE kattintva tekintheti és rendelheti meg!

 

Milyen almafát ültessek? Gyakori kérdés ez a kertbarátok részéről, és nem alaptalan a dilemma, hiszen almából kis túlzással annyi fajta létezik, mint égen a csillag. A régi magyar almafajtákat azoknak a tradíciókövető, hagyománytisztelő kertgazdáknak ajánlom, akik nem feltétlenül a külföldi trendeket követve szeretnék berendezni kertjüket, hanem fontosnak tartják azt is, hogy a régi értékeket fenntartsák és ápolják!

 

őshonos almafajták Megyeri Szabolcs kertészete

 

Faiskolám webáruházában az almafajták nevei képekkel kerültek illusztrálásra, így amennyiben például nem tudja elsőre, hogy az "Éva", a "Húsvéti rozmaring", vagy az "Asztracháni piros" fajták hogy néznek ki, itt rögtön választ kap a kérdésére

 

Fontos információ, hogy a tőlem megrendelt régi magyar almafajták szakszerűen és azonnal ültethető állapotban kerülnek kiszállításra. A házhozszállítást kertészetem saját teherautójával végzem el, így az érzékeny élő áru nem kockázatos postai úton jut el Önhöz, hanem egészen az Ön kertkapujáig eljuttatom a csemetéket!

Tartalomhoz tartozó címkék: gyümölcsfa almafa