Termékek Menü
0

Rebarbara nyersen?

Megyeri Szabolcs
2014-05-16 09:39:33

Rebarbara nyersen?

A rebarbara felhasználása jellemzően főzéssel, párolással történik, nyersen fogyasztva enyhe hashajtó hatású. A rebarbara oxálsav tartalma a legmagasabb a zöldségek között (bár a felhasználást tekintve a rebarbarát inkább gyümölcsként szoktuk említeni), ami nagy mennyiségben a szervezetbe jutva káros, többek között vesekövet okozhat. A levelek savtartalma a legmagasabb, így azokat nem is fogyasztjuk, helyettük a szárát készítjük el a konyhában. A rebarbara szára, vagy más néven levélnyele kitűnő alapanyag lekvárokhoz, dzsemekhez, süteményekhez, vagy rebarbara pitéhez, de az interneten és szakácskönyvekben rengeteg rebarbara receptet találnak az érdeklődők.

Tartalomhoz tartozó címkék: zöldség