Pitypang a kertben

A kerti gyomok között akadnak olyanok is, melyek megítélése visszás, mert ugyan kártékonyak, de például mutatósak, vagy éppen sok kedves gyermekkori emlék kötődik hozzájuk. Ilyen a pitypang, vagy más nevén a gyermekláncfű is, ami bájos sárga virágaival, és szerteszét fújható bóbitaszőreivel sokak kedvence, kertészeti szempontból azonban ádáz gyom, ráadásul allergizáló hatású is.

A pitypang gyökere úgynevezett karógyökér, mely arasznyi mélyen nyúlik a földbe, így sem a fűnyíró, sem a felszíni kapálás, ásás nem hatásosak ellene. A növény a földben maradt gyökérdarabokból is képes kihajtani, sőt, a kerti földmunkálatok során mi is terjeszthetjük.

Rendszeresen gondozott veteményesekben a gyakori ásós, kapás földmozgatással a pitypang visszaszorítható, a zavaróan gyermekláncfüves gyep esetében pedig a talajfertőtlenítéssel kombinált újrafüvesítés jöhet szóba.

Kisebb arányú fertőzéskor a pitypang rendszeres, gyökerestül való kézi felszedése válhat be, erős terjedés esetén pedig gazdaboltokban kapható vegyszerekkel irthatjuk ezt a gyomot. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kertészeti tanácsok
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
KARÁCSONYI TREND

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.