Termékek Menü
0
Pennisetum alopecuroides 'Hameln' - Drapp sötét évelő tollborzfű Katt rá a felnagyításhoz

Pennisetum alopecuroides 'Hameln' - Drapp sötét évelő tollborzfű

Ár:
1.190 Ft
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2017-09-12

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez


A Pázsitfűfélék családjába tartozó tollborzfű az egyik legnépszerűbb évelő díszfüvünk. A ’Hameln’ elnevezés a német Hameln városra utal, amely a hamelni patkányfogó legendájáról híres, aki a patkányoktól hemzsegő városban bűvös erejű sípjával a folyóba csalogatta az állatokat.

Bokros növekedésű díszfű, ami 60-90cm magasságig nő meg és terjedelmében is körülbelül ekkora. Hosszú, ívesen visszahajló lándzsás levelei sötétzöld színűek, melyek az ősz beköszöntével aranysárgára színeződnek. A fajok közül az évelő tollborzfű virágzik legkorábban, virágzási ideje augusztus- szeptember hónapra tehető. Kezdetben drapp színű, később sötétbarnára színeződő borzas kalászvirágzata hosszú, elhajló virágzati száron nyílik. Különleges megjelenésének köszönhetően kertünk évelőágyának mutatós tagja lehet.

Alkalmas kisebb terek kitöltésére is vagy nagy területek színesítésére. Soha sem unalmas, könnyed levélrendszere a legkisebb szellővel is mozgást visz a kertbe. Kihelyezhető csoportokba, de egyesével ültetve is nagyon dekoratívan mutat élénkebb színű évelőkkel, pl. őszirózsával, cickafarkkal vagy kasvirággal társítva.

Termőhelyi igényeit tekintve alkalmazkodó képes, sokféle körülmény eltűr. Legjobban azonban a nedves, jó vízgazdálkodású, tápdús talajban fejlődik. 

Hasznos olvasnivalók:

A sötétszínű tollborzfű szaporítása
Pár jó tanács a tollborzfű gondozásához
A tollborzfű ültetési mozzanatai

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő