Termékek Menü
0

Pár jó tanács a tollborzfű gondozásához

Megyeri Szabolcs
2015-02-18 15:49:04

A tollborzfű kedveli a napfényes helyeket és a nedves, tápanyagban gazdag területeket. Ennek megfelelően, ha nyílt területen helyezzük el, ahol biztosított a bőséges vízellátás, eredményesen fog fejlődni.

Igazán megbízható növény, nevelése és gondozása aggodalmaktól mentes, nem igényel túlságosan nagy odafigyelést, így a kezdő kertbarátok is nyugodtan elültethetik kertjükbe. Még mielőtt nekiesnénk metszőollóval növényünknek, nem árt pár gondolatot megjegyezni a metszéséről.

  • Tavasszal, még mielőtt a friss hajtások megjelennek, vágjunk vissza metszőollóval a növényből 6-7 cm-t, de ezt mindenképp akkor végezzük el, ha már a hideg téli időjárásnak vége van.
  • Távolítsuk el az elhalt részeket is, hiszen ez jelentősen rontja az összképet. Továbbiakban már csak annyi lesz a dolgunk, hogy szárazabb időszakban megöntözzük.

Ősz végén, tél elején, érdemes lazán összekötözni, hogy védve legyen töve a téli csapadéktól. Ha ezt elfelejtjük megtenni, akkor fennáll annak a veszélye, hogy a hótól szétfagy a növény töve.

Tartalomhoz tartozó címkék: tollborzfű díszfű