Pár jó tanács a tollborzfű gondozásához

Megyeri Szabolcs 2015-02-18 15:49:04

A tollborzfű kedveli a napfényes helyeket és a nedves, tápanyagban gazdag területeket. Ennek megfelelően, ha nyílt területen helyezzük el, ahol biztosított a bőséges vízellátás, eredményesen fog fejlődni.

Igazán megbízható növény, nevelése és gondozása aggodalmaktól mentes, nem igényel túlságosan nagy odafigyelést, így a kezdő kertbarátok is nyugodtan elültethetik kertjükbe. Még mielőtt nekiesnénk metszőollóval növényünknek, nem árt pár gondolatot megjegyezni a metszéséről.

  • Tavasszal, még mielőtt a friss hajtások megjelennek, vágjunk vissza metszőollóval a növényből 6-7 cm-t, de ezt mindenképp akkor végezzük el, ha már a hideg téli időjárásnak vége van.
  • Távolítsuk el az elhalt részeket is, hiszen ez jelentősen rontja az összképet. Továbbiakban már csak annyi lesz a dolgunk, hogy szárazabb időszakban megöntözzük.

Ősz végén, tél elején, érdemes lazán összekötözni, hogy védve legyen töve a téli csapadéktól. Ha ezt elfelejtjük megtenni, akkor fennáll annak a veszélye, hogy a hótól szétfagy a növény töve.

blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
KARÁCSONYI TREND

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.