Termékek Menü
0

Palántanevelés szaporító ládában

2016-11-21 19:10:00

 

A palántaneveléshez az ideális eszköz a szaporító láda. Ebbe laza, könnyen felmelegedő, jó vízáteresztő képességű földkeveréket (homok, perlit, tőzeg, komposzt, termőföld stb. egyedi keverékét) lapátoljon, melyet tömörítsen, de csak óvatosan, nehogy túl keményre döngölje a közeget, aminek következtében a magok nem tudnak megkapaszkodni.

Ezzel a módszerrel a hetekkel, hónapokkal később a szabadföldbe kiültethető zöldségeket nevelheti meg! Amennyiben Önnek nincs helye a szaporító ládás palántaneveléshez, nyugodtan használjon cserepet, dézsát, vagy balkonládát. A kis szikleveles növénykék pár nap, egy-két hét múltán előbújnak. Csak jó minőségű vetőmaggal dolgozzon, hiszen a minőségi alapanyag biztosítja a gyors növekedést és a gazdag termést.

Azt tanácsolom, hogy használjon jelölőtáblát, így később sem keveri össze a ládákban, edényekben cseperedő növénykéket! A palántanevelés igazi tavaszindító kerti munka, melynek eredményét még a meleg szobában élvezheti, így hangolódva rá a kerti ültetési szezonra. 

zöldség palánta vásárlás megyeri kertészet

 

Ha Ön is belevágna a palántanevelés izgalmas folyamatába, az ehhez szükséges szaporítóládát IDE kattintva most azonnal meg is rendelheti kertészetemből!

 

Vagy esetleg?

Átugorná a palántanevelés folyamatát és rögtön az előnevelt palánták kiültetésével kezdené a konyhakerti zöldségtermesztést? Ennek semmi akadálya, kertészetemből prémium minőségű palántákat rendelhet, melyeket csak ki kell ültetnie kertjébe vagy balkonládájába!

IDE kattintva máris megtekintheti a kínálatot!

Tartalomhoz tartozó címkék: palántanevelés szaporító láda