Termékek Menü
0

Öt ok, amiért érdemes mézbogyót termeszteni!

Megyeri Szabolcs
2015-06-12 15:22:38

A mézbogyó hazánkban nem olyan népszerű még, mint a többi bogyósgyümölcs, pedig számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, mely miatt érdemes termeszteni. A keleti országokban, pl. Japánban igazi kuriózumként tartják számon.

1. Magas hozamú bogyós gyümölcs. A bogyósok közül a legkorábban érik, már május végén, június elején betakarítható.

2. Amellett, hogy mézédes gyümölcse ehető, dísznövényként is funkcionál. Sötétkék, feltűnő bogyóival valódi ékszere lehet kertünknek. Két-három tő elültetésével igazán egyedivé varázsolhatjuk udvarunkat.

3. Rendkívül ízletes, lédús bogyóit sokan az áfonyához hasonlítják, de a mézbogyó termesztése sokkal egyszerűbb, mint az áfonyáé. Apró magjai a kivihez hasonlóak, szinte alig észrevehetők.

4. Felhasználását tekintve is hasonlít az áfonyához: frissen fogyasztva, sütéshez, de dzsemként vagy lekvárként az őszi és téli hónapokban is biztosítja a megfelelő vitaminellátottságot, a bogyókat mélyhűtőben is tárolhatjuk.

5. Bogyóiban kiugróan magas a C-vitamin- és antocianin-tartalom, valamint számos antioxidánst is tartalmaz. Igazán értékes növény a jelentős egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt.