Öt ok, amiért érdemes mézbogyót termeszteni!

Megyeri Szabolcs 2015-06-12 15:22:38

A mézbogyó hazánkban nem olyan népszerű még, mint a többi bogyósgyümölcs, pedig számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, mely miatt érdemes termeszteni. A keleti országokban, pl. Japánban igazi kuriózumként tartják számon.

1. Magas hozamú bogyós gyümölcs. A bogyósok közül a legkorábban érik, már május végén, június elején betakarítható.

2. Amellett, hogy mézédes gyümölcse ehető, dísznövényként is funkcionál. Sötétkék, feltűnő bogyóival valódi ékszere lehet kertünknek. Két-három tő elültetésével igazán egyedivé varázsolhatjuk udvarunkat.

3. Rendkívül ízletes, lédús bogyóit sokan az áfonyához hasonlítják, de a mézbogyó termesztése sokkal egyszerűbb, mint az áfonyáé. Apró magjai a kivihez hasonlóak, szinte alig észrevehetők.

4. Felhasználását tekintve is hasonlít az áfonyához: frissen fogyasztva, sütéshez, de dzsemként vagy lekvárként az őszi és téli hónapokban is biztosítja a megfelelő vitaminellátottságot, a bogyókat mélyhűtőben is tárolhatjuk.

5. Bogyóiban kiugróan magas a C-vitamin- és antocianin-tartalom, valamint számos antioxidánst is tartalmaz. Igazán értékes növény a jelentős egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
FUTÓRÓZSA METSZÉSE TAVASSZAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.