Termékek Menü
0

Őszi rózsák

A kezdő rózsabarátok talán nem is tudják, hogy az ősz az egyik fő rózsaszezon, vagyis a mostani hetekben lehet kiültetni a rózsákat a kertbe, vagy éppen az utcafronti ágyásokba. A konténeres rózsák egészen november végéig, a tartós fagyok beálltáig telepíthetőek, a szabadgyökerű változatok pedig október második feléig kerülhetnek a földbe.

Maga a rózsaültetés egyszerű feladat, kezdők is nagyszerűen elboldogulnak vele, csupán egy tápanyaggal bélelt ültetőgödör kell hozzá, és persze arról se feledkezzünk el, hogy a fényigényes rózsa nehogy árnyékos területre kerüljön! A most elültetett rózsatövek a kezdeti bő öntözésen kívül egészen tavaszig nem is igényelnek különösebb gondoskodást, azt leszámítva, hogy a legzordabb téli hetekben földkupacolással kell őket védeni a fagyok ellen.

Nagyon fontos, hogy mindig a rendelkezésre álló hely méretéhez válasszunk rózsafajtát, vannak miniatűr változatok, közepes, és egészen nagyméretű típusok. A színeket illetően csak a fantáziánk szab határt, a szinte végtelen rózsakínálatból mindenki kedvére válogathat!

A rózsaültetés menetét megtekintheti az alábbi videón

<< Vissza a kertészeti tippekhez

Tartalomhoz tartozó címkék: kertészeti tanácsok