Termékek Menü
0

Oszd meg, és tégy jót valakivel !

Megyeri Szabolcs
2013-05-26 00:00:00

Oszd meg, és tégy jót valakivel ! 

Kérem minden kedves Olvasómat, aki ismer olyan kertbarátot, vagy gyermekotthont, idősek otthonát, óvodát, egyszóval bármilyen személyt vagy intézményt, ahol nem engedhetik meg maguknak anyagilag, hogy tavaszi hagymásokat vásároljanak, de örülnének hagymáknak, gumóknak, segítsenek nekem a megajándékozandó megtalálásában.

A képen látható tavaszi hagymások (több, mint száz darab) levirágoztak, és ezúton szeretném felajánlani valakinek vagy valakiknek akik örülnének nekik. A hagymák lassan kijönnek a földből, és a nyári szünet után, ősz elején kell őket ismét elültetni, hogy aztán 2014 tavaszán ismét ilyenek, vagy még szebbek legyenek! 

Aki tehát ismer olyat, aki szívesen fogadná ezt a felajánlást, kérem írja meg nekem, és én felveszem Velük a kapcsolatot; info@megyeriszabolcskerteszmernok.hu 

Köszönöm segítségüket! 

Kertbaráti Köszönettel: Szabolcs


Kedves Kertbarát Olvasóim!

Lehet, hogy én távolodtam el a „valóságtól”, vagy már nem látom a fától az erdőt, hiszen egész nap növényekkel foglalkozom, és persze főképpen olyan emberek társaságában (kivéve, amikor szponzorációs, segítő céllal szervezünk valahol közösségi kertépítést) akiknek nem jelent áthidalhatatlan akadályt a növények megvásárlása. Naivan arra számítottam, talán lesz egy – két jelentkező, aki tán örül is a felajánlott hagymáknak. Amikor azonban az 50. levelet olvastam el, elgondolkoztam. Tovább nehezítette dolgomat, hogy „komoly” emberek írtak, iskolaigazgatók, intézményvezetők; kidolgozott, felépített írások érkeztek, megrendítő és nehéz körülményekről számolva be. A magán emberektől kapott levelek között is jó párnál – nem tagadom – elérzékenyültem, sokszor többet is írtak, mint amennyit szerettem volna hallani/olvasni. Lényegében kezelhetetlen mennyiségű igény érkezett arra nézve, hol is örülnének igazán a hagymáknak. Eldönteni „igazságosan”, bölcsen szinte képtelenség. Sokan írták, hogy akár pár darabnak is örülnének, de ez a postaköltség és más szervezési okokból nem volt kivitelezhető.

Így az összes tavaszi hagymást most az Orth László igazgató Úr által vezetett ercsi Eötvös József Általános Iskola diákjai kapják. Gratulálok, és természetesen ősszel várjuk majd a képeket az ültetésről melyre, ha meghívnak, biztosan elmegyünk, és 2014 tavaszán pedig a képeket a virágzásról!

Mindenkinek, aki volt olyan kedves és levelet írt, válaszolni fogok, van – e valamilyen későbbi lehetőség, a segítségre. Ám a döntés meghozatala után, majdnem lelkiismeret furdalásom támadt, hogyan segíthetnék a többieknek? Roma származású gyerekek egy leszakadt régióban lévő iskolában; elfekvő betegek egy vidéki romos intézményben; talpon maradni igyekvő egyházi óvoda, szerény lehetőségekkel. És még sorolhatnám, mind mind olyan gyermekek, felnőttek, egészségesek, és betegek, idősek, akiknek meggyőződésem szerint „joguk van” ahhoz, hogy minimális zöld felület, kerti életmódhoz legalább egy „bejárati ajtó” a rendelkezésükre álljon.

Ezért úgy döntöttem, hogy amikor csak alkalmam lesz rá, szervezek még ilyen felhívást.

Munkám során számtalanszor fordul elő, hogy magánszemélyeknél, intézményeknél, cégeknél maradnak olyan növények, esetleg más kertépítészeti anyagok, vagy futnak be felajánlások, melyeknek a mai nap tapasztalata után állítom: biztosan lenne helye másutt.

Bízom benne, hogy a hagymák jó helyre kerülnek így, és elérik céljukat: mosolyt és örömet hoznak az őket csodálóknak. Akinek így este van kedve egy kisfilmet egy hasonló összefogásról, és felajánlásról megnéznie, azoknak szívből ajánlom:

http://www.youtube.com/watch?v=OHvL61OvRr8&list=UUUo2UMhdF4ELCgzrEV1gN2A&index=23

Sikeres napokat kívánok minden kertbarát Olvasómnak a tavasz utolsó hetére!

Szabolcs

 

< < Vissza