Termékek Menü
0

Örökzöld orbáncfű a kertekben

Megyeri Szabolcs
2014-05-24 13:40:34

A Hypericum calycinum-ot, vagyis az örökzöld orbáncfüvet hol örökzöldként, hol lombhullató cserjeként említik, az igazság azonban az, hogy mindkét állítás helytálló részben, ugyanis örökzöldről van szó, ami nálunk télizöldként, félörökzöldként viselkedik, ugyanis az igazán kemény teleken levelei bebarnulnak, majd lehullanak, azonban tavasszal újra kihajt a növény.

Az örökzöld orbáncfű kertészetekben leggyakrabban kapható változatai jellemzően 20-40 centiméter magasra nőnek, noha ennél sokkal magasabb típusok is léteznek. Kerti felhasználásra mindenképp az alacsonyabb fajták javasolhatóak, ugyanis az örökzöld orbáncfű kiváló talajtakaró növény, a gyepmentes területek elfedésére elsőrangú választás, de a rézsűk megkötésére is alkalmas. Az említettek mellett általánosságban minden olyan helyen jól mutat, amit nem használunk aktívan, mert telepítésével ezek a területek egy kevés gondozást követelő, problémamentesen nevelhető, mégis díszes növénnyel kerülhetnek beültetésre.

Így nagyobb kertek parlagi részeire kifejezetten ajánlott, de utcára néző előkertekben is hasznos lehet, társasházi belső udvarokon is van praktikuma, valamint közparkokban is gyakori vendég jelzett tulajdonságai miatt.

Tartalomhoz tartozó címkék: cserje