Öntözhetünk-e esővízzel?

Mindenhol, ahol növények vannak, az öntözésre is gondot kell fordítani, ugyanis még a szárazságtűrőként ismert fajok is igénylik a vizet, legfeljebb kevesebbet, mint szomjasabb társaik.
 
Az öntözés természetesen pénzbe kerül, minél nagyobb a kert, minél több a növény, annál nagyobb a fogyasztás, és a kifizetendő összeg is. A kiadásokat hatékonyan lehet csökkenteni úgy, ha az esővizet összegyűjtjük, és felhasználjuk. Ehhez a legtöbb háznak remek gyűjtőrendszere van, mégpedig a tető és az ereszcsatornák együttese!
 
Legyen szó városi társasházról, vagy vidéki kertes házról, csupán egy nagyobb méretű hordó csatlakoztatására van szükség, persze a profik akár föld alá telepített, szivattyúval ellátott tartályt is beüzemelhetnek.
 
A címbeli kérdésre visszatérve természetesen az esővíz tökéletesen alkalmas a kerti öntözésre, az eső ezt egyébként is elvégzi a megkérdezésünk nélkül. Ugyanakkor a sokszor kisebb-nagyobb mértékben szennyezett esővíz az érzékenyebb, egzotikus szobai növényeknek ártalmas lehet, így a lakásban inkább használjunk vezetékes vizet!
Tartalomhoz tartozó címkék: kertészeti tanácsok
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
NORDMANN FENYŐFA RENDELÉSE ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.