Nyáriorgona ültetése

Megyeri Szabolcs 2014-05-28 11:42:46

Ha nyáron is szeretnénk virágzó cserjét kertünkbe, akkor érdemes nyáriorognát (Buddleja davidii) ültetni. Ez a növény a talajban nem válogat, így szinte bármelyik kertben szépen fejlődik. Egyes területeken, például az amerikai Oregon és Washington államban egyenesen gyomnövénynek számít, annyira jól alkalmazkodik az ottani viszonyokhoz. Hazánkban hidegebb teleken hajtásai tövig visszafagyhatnak, de következő tavasszal tőről újra kihajt.

A nyáriorgona színes, fürtszerű virágai vonzzák a pillangókat. Kisgyerekes családoknak, óvodáknak ajánlom ültetését, a gyerekek biztosan értékelni fogják a rengeteg pillangót. Nem csak a kisebbek joga gyönyörködni ebben a növényben, enyhén illatos, fej magasságban nyíló virágai mindenkit lenyűgöznek. Telepíthetünk kerítés mellé sövényt de szoliter cserjeként is megállja a helyét. A nyári orgona ültetéséhez ássunk egy hosszabb árkot, aljára tegyünk szarvasmarhatrágyát, majd 60-70 cm-es ültetési távolsággal helyezzük bele a csemetéket. A plusz tápanyag hatására a nyáriorgona hamarabb meggyökeresedik, így egy tavasz ültetést követően akár már abban az évben élvezhetjük virágzását.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese cserje
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ILLATOS FENYŐFA: LUC FENYŐ KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.