Nyáriorgona szaporítása

Megyeri Szabolcs 2014-05-28 12:12:10

Egy darab szoliter cserjéből hogyan csináljunk sövényt? Félfás dugványozással már egy nyáriorgona elég, hogy 2-3 éven belül gyönyörűen virágzó cserjesor büszke gazdái lehessünk. Ehhez fontos, hogy megfelelő dugványokat szedjünk a növényről. A félfás dugványozáshoz olyan hajtásra van szükségünk, mely idei, egy része már elfásodott, de vége még nem. Ilyen ágakat nyár végétől ősz közepéig szedhetünk növényünkről.

A dugványunk ne legyen beteg vagy sérült, erre a célra csak az egészséges hajtások alkalmasak. A levágott hajtást 10-15 cm-esre vágjuk vissza és távolítsuk el a felesleges leveleket, úgy, hogy körülbelül 4 darabot hagyjunk rajta. A nyáriorgona hosszú leveleit félbe is vághatjuk, hogy csökkentsük a párologtatást.

Dugványainkat ültethetjük szaporítóládába de közvetlenül szabadföldbe is. Ha rögtön a végleges helyére telepítjük a leendő cserjéket akkor nagyon fontos, hogy jó minőségű földbe legyenek, rendszeresen öntözzük őket. Ha növényeink sikeresen begyökeresednek akkor hamarosan elbüszkélkedhetünk új sövényünkkel.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese cserje
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
FENYŐFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA FAJTÁK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.