Nyári ültetnivalók

Megyeri Szabolcs 2015-07-20 11:45:11

A tavaszi vetésű zöldségek letermésével gyakran kiürül a kiskert, az árválkodó ágyások látványa pedig megtöri a kert szépségét. Ezeket a mostanra parlagivá vált földdarabokat azonban gyorsan és egyszerűen be tudjuk ültetni, csak azt kell tudni, hogy mivel!

A zöldségek helyére nyugodtan kerülhetnek színes-szagos virágok, melyek vidám hangulatot kölcsönöznek a birtoknak. Jó választás például a látványos, csillag alakú virággal rendelkező sáslilom, a különleges szépségű kárpáti harangvirág, az élénksárga ligetszépe, a kedves rózsaszín bugás lángvirág.

Nem muszáj azonban csak dísznövényeket használni, az ilyenkor is ültethető paradicsom vagy paprikapalántákat is lehet például vegyíteni díszes egynyáriakkal, akár verbénával, mézvirággal, oroszlánszájjal, vagy bársonyvirággal. A kiürült helyekre rózsák is kerülhetnek, a konténeres változatok egész nyáron ültethetőek, még a kánikulai hetekben is. Összeültetésnél fontos, hogy hasonló igényű növények kerüljenek egymás mellé, egymást lehetőleg ne árnyékolják, és a lombjuk ne boruljon össze.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
FENYŐFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA FAJTÁK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.