Termékek Menü
0

Növénytrendek az idei szezonban

Megyeri Szabolcs
2015-03-26 15:24:36

A divatlapok minden év elején leközlik az adott év trendjeit, amihez aztán a csinosan öltözni vágyó hölgyek igazodhatnak, én pedig arra gondoltam, miért ne lehetne ugyanezt növényekkel is eljátszani? Persze az alábbi tippeket nem muszáj követni, mindig az egyéni ízlés a legfontosabb, de most következzenek az én növényi trendtippjeim 2015-re!

Amennyiben mondjuk öt különleges, valamiért érdekes növényt kellene mondanom, melyeket valamilyen szempont alapján jó szívvel ajánlanék, akkor ezek a következők lennének:

  • Az első a könnyen nevelhető, kezdő próbálkozóknak is biztos sikerrel kecsegtető menta lenne az, mely garantálja az ízletes végeredményt, és a konyhában is sokrétűen használható fel.
  • A második jelölt az érdekes nevű szárnyas kecskerágó, ami egy lassú növekedésű bokros cserje, mely nyáron dekoratívan zöldell, ősszel pedig csodás pirosas színt vesz fel, így az évszakok változását követve folyamatosan dekorálja a birtokot!
  • A harmadik növény az örök sláger rózsák közül kerüljön ki, és legyen a Rosa Korcapas virágágyi rózsa, mely egészen csodás sárgás-pirosas, csipetnyi bronzos beütésű árnyalatban tündököl, így minden kertben exkluzív, különleges látványelem lehet.

  • Az oszlopos tiszafa a negyedik tippem, ez a fa elegáns sötétzöld színével, és különleges, sudár oszlopszerű alakjával válhat a kert ékévé, akár a kerítés mellé, akár a belső területre, térhatárolóként telepítve.
  • Utolsóként a tarackoló kékgyökeret említeném, ez egy alacsony termetű évelő, mely kiválóan használható talajtakarásra, és alacsony gondozási igénye okán a kert parlagi területeinek elfedésére is alkalmas, igazi erényeit ugyanakkor a közkedvelt sziklakertekbe ültetve mutatja meg.