Termékek Menü
0

Növény házhozszállítás szakszerűen!

2017-03-01 21:53:00

növény házhoz szállítás

 

Távol áll tőlem, hogy hatásvadász fotókkal terheljek bárkit is, de a fenti képen látható jelenetet kénytelen vagyok megosztani minél több növénybaráttal. A képen egy kis ferdehátú autóba próbáltak meg elhelyezni egy törzses Yuccát, láthatóan sikertelenül... Lehetséges, hogy most vásárolták a növényt, az is elképzelhető, hogy egy költözésnek voltam szemtanúja, azonban akármi is a helyzet, a lényeg az, hogy ilyen módon nem szabad a növényeket szállítani, kezelni! Minden élő növény érzékeny, sérülékeny, a felelőtlen, átgondolatlan bánásmód az adott példány sérüléséhez, állagromlásához, akár pusztulásához is vezethet. Probléma az is, hogy a sérüléseken keresztül utat engedhetünk a növénybetegségeknek, kártevőknek, így a negatív hatások akár később is jelentkezhetnek.

 

Hogyan lehet növényt szállítani?

A kérdés jogos, hiszen akár vásárlásról, akár költözésről van szó, a szállítás gyakori eset!

Amennyiben saját, már meglévő zöld házikedvencét kell elköltözetnie, különböző csomagolófóliákat használhat, a magas, hajlékony növényeket pedig magas nejlonzsákba helyezve óvhatja meg a sérüléstől. Igyekezzen a növényeket állítva mozgatni, hogy földjük ne szóródjon ki. A törékeny növényeket mindig úgy helyezze el, hogy azokra már semmilyen, még kis súlyú tárgy se kerüljön. Javaslom, hogy költözés esetén a növényeket magukban, a bútoroktól, dobozoktól elkülönítve szállítsa, akár egy külön körben, inkább személyautóval, ha a méret engedi ezt. A nagyméretű zöldeket sose próbálja kis autóba beerőltetni, ilyen esetben a nagy rakterű teherautó a jó megoldás, persze biztonságos rögzítéssel.

 

növény házhozszállítás

 

Kissé eltérő a helyzet, amennyiben Ön új növényt vásárolt, és azt szeretné hazajuttatni. A szállítást egyes esetekben könnyen elvégezheti Ön is, ha például kisméretű növényekről, virágokról, palántákról, pár arasznyi cserjékről van szó. A magasabb, súlyosabb termékek, mint például a facsemeték, cserjefélék, gyümölcsfák sokszor nem férnek el egy átlagos autóban, meghajlítani, összepréselni őket pedig nem szabad! Egy tuja még bármilyen autóban elfér, de mi a helyzet, ha 10-20 darab tuját vásárolna, hogy sövényt, tujasort ültessen belőlük? A koros, extra méretű facsemeték súlya akár mázsás is lehet, mivel földlabdájuk hatalmas, a törzs magassága pedig három méter is lehet! A megoldás egyszerű! Kertészetemből vásárolva a kiszállítást faiskolám saját teherautójával végzem el, ami egyedülálló szolgáltatás! Így az Ön értékes élő áruja szakszerűen kezelve, biztonságban jut el Önhöz, lakjon az ország bármely településén! Önnek a rendelés után nem lesz más dolga, mint az egyeztetett időpontban kertjének kapujában átvenni a rendelt árut!

 

Kertészetem házhozszállítás szolgáltatásáról IDE KATTINTVA tájékozódhat bővebben!

Tartalomhoz tartozó címkék: kertész válasz
blog comments powered by Disqus