Termékek Menü
0

Nordmann vagy normand fenyő?

2016-12-15 23:11:00

 

A nordmann fenyő hosszú évek óta a karácsonyfák slágerdarabja, ami nem csoda, hiszen számos előnyös tulajdonsága van, azonban van egy kis félreértés a nevének helyes írásmódja körül! Az interneten böngészve gyakran találkozni eltérő írásmódokkal, így például különböző források említhetik normann fenyő, normand fenyő, vagy nordman fenyő neveken is.

A félreértésre az adhat okot, hogy sokan normannokra, vagyis ismertebb nevükön a vikingekre asszociálnak, ami jó iránynak tűnhet, hiszen a fenyő tipikusan északi növény, így joggal hihető, hogy a normannok ennek a fenyőnek a névadói. Mások a franciaországi Normandiához kapcsolják ezt a fenyő fajt.

A megoldás sokkal egyszerűbb, ez a tűlevelű örökzöld Alexander von Nordmann finn természettudós után kapta a nevét, ezért ezt a fenyőt így írjuk helyesen: nordmann fenyő!

 

nordmann fenyő rendelés Megyeri kertészet

 

Miután tisztába tettük, hogy hogyan írják a nordmann fenyő nevét, ismerkedjünk is meg vele röviden! Karácsony előtt, december környékén a legfontosabb kapcsolódó kérdés, hogy miért vásároljak éppen nordmann fenyőt?

Íme, a válaszok!

  • A nordmann fenyő bármely egyéb karácsonyi fenyőnél szebb, elegánsabb, díszesebb!
  • A nordmann karácsonyi fenyő tartóssága átlagon felüli, tűleveleit sokáig megtartja, hetekig a szoba dísze lesz
  • A nordmann fenyő tűlevelei nem szúrósak, így kisgyermekes családoknak a lehető legjobb választás!
  • A nordmann fenyő jelenleg a legdivatosabb, legexkluzívabb karácsonyi fenyő

 

Nordmann fenyő vásárlás online? Igen! Kertészetemből egészen december 20-ig megrendelheti nordmann fenyőjét, melyet saját teherautómmal szállítok ki Önnek, így Ön mentesül a válogatás és a cipekedés nehézségei, kellemetlenségei alól! 

 

 

élő nordmann fenyő vásárlás Megyeri kertészet

 

Tudta-e? Kertészetemből egyaránt rendelhet vágott nordmann fenyőt, és élő, konténeres nordmann fenyőt! Bármelyik típust mellett dönt, Ön szabadon kiválaszthatja leendő karácsonyfája méretét, hogy az ünnepi szobadísz a lehető legszebb lehessen!

 

Kertészetem nordmann fenyő választékának megtekintéséhez és a rendelés leadásához egyszerűen kattintson ide!

 

 

Fontos információ!

 

karácsonyfa házhozszállítás Megyeri kertészet

Tartalomhoz tartozó címkék: fenyőfák nordmann fenyő