Nem örökzöld. Télizöld

Megyeri Szabolcs 2013-11-22 00:00:00


Az ősz utolsó heteiben is ültethetünk még szabad gyökerű, vagy konténeres fagyal cserjéket. Lakótelepi környezetben, vagy ahol az utcában az egységes megjelenésre igényt tartanak a szomszédok, érdemes benne gondolkodni.
Tavasztól aztán a legfontosabb a tápanyag utánpótlás és a folyamatos és bőséges öntözés, melyet gyors növekedéssel hálál meg. Figyeljünk oda, hogy mindig rétegesen nyírjuk a sövényt. Növekszik 40 centimétert, és húszat visszanyesünk. Nem felengedjük 1.5 - 2 méter magasra, és a tetején kezdjük el nyírni! Mert akkor alakul ki, a felül sűrű, de középen átlátható sövény, mely így nem tölti be funkcióját. Ültetésnél ügyeljünk rá, hogy legalább 40 cm mély, 40 cm széles ültetőárkot ássunk. Az árok vagy gödör aljára töltsünk érett istálló trágyát, melyhez azonban a növény gyökérzete közvetlenül ne érjen hozzá!

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
KARÁCSONYI TREND

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.