Termékek Menü
0

Narancspiros délvirág - Delosperma ’Red Mountain’

Megyeri Szabolcs

Az alacsony növésű évelőket rendszerint talajtakarásra használjuk, hiszen ezek a növények hatásosan fedik el a műveltlen, parlagi területeket. Azonban nem mindegy, hogy a talajtakaró növény milyen díszítőértékkel bír, ugyanis ha olyan fajtát választunk, mely hosszan tartó virágzásával, látványos megjelenésével, üde színeivel még szebbé, üdébbé varázsolja a kertet, akkor dupla hasznot könyvelhetünk el.

A délvirág pontosan ebbe a kategóriába esik, ugyanis kiváló talajtakaró növény, virágzata látványos, pozsgás levelei pedig tartósan díszítik a területet. A délvirág tulajdonságai minden tekintetben kedvezőek, a szárazságot jól tűri, gondozási igénye alacsony, esztétikai értéke pedig kiemelkedően magas. A délvirág Delosperma ’Red Mountain’ változata egyedi és utánozhatatlan narancssárgás-pirosas árnyalattal rendelkezik, így a meleg színek harmóniáját, otthonosságát hozhatja a kerítésen belülre.

A délvirág virágai tavasztól kezdenek nyílni, és hosszan a növényen maradnak, így a nyári időszakban a vadvirágos mezők hangulatát hozzák kézközelbe. A délvirág ára mérsékelt, így gazdaságos alternatívát jelent arra az esetre, ha parlagi területre, rézsűre, vagy sziklakerti környezetbe szeretnénk telepíteni egy bájos, természetes megjelenésű évelő növényt!