Mivel ültethető az ezüstfa?

Megyeri Szabolcs 2014-05-28 16:22:05

Egy-egy növény megvásárlása előtt sokakat gondolkodóba ejt, hogy mit tudnak mellé vagy éppen alá telepíteni, illetve a kiválasztott növény hogy illeszthető be a meglévő kertbe. Ha megtetszett az ezüstfa, de még nem tudja hogyan használná fel akkor ez az írás Önnek szól! Keskenylevelű ezüstfánk nem túl magas, 5-8 méteres, lombkoronája laza.

Mivel nem ad nagyon erős árnyékot, ezért alacsony növekedésű cserjéket, évelőket bátran telepíthetünk alá. Ezüstös levelei érdekes kontrasztot alkothatnak a törpe vérborbolya bordó lombjával. Ültethetünk alá talajtakaró cserjéket, mint a kúszó madárbirs, szőnyegmadárbirs vagy orbáncfű. A fa lombja által adott félárnyékot élvezheti a szívvirág.

Ha sövénynek ültettük ezüstfánkat, akkor elé érdemes növényeket telepíteni, mert dús lombja jó hátteret adhat nekik. Választhatunk színes lombú cserjéket, mint a bordó cserszömörce vagy a korallberkenye, de igazán szép összhatást érhetünk el, ha élénk színű rózsabokrokat ültetünk ezüstfa sövényünk előterébe. Royal Gold, vagy Lancome rózsáihoz ültessen ezüstfa sövényt!

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese cserje
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
FENYŐFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA FAJTÁK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.