Mitől télizöld a télizöld fagyal?

Megyeri Szabolcs 2014-05-27 12:21:12

A télizöld vagy félörökzöld kifejezéssel jelölt növénytípusokat gyakran összetévesztik a kertbarátok az örökzöldekkel, pedig jelentős különbség van közöttük. Azok a fajok és változatok tartoznak ide, melyeknek levelei az időjárástól (a hidegtől) függően a tél közepéig, esetleg enyhébb tél esetén majdhogynem tavaszig, az új levelek fakadásáig az ágakon maradnak.

Ezek a levelek az új levelek kifejlődésével egy időben lehullanak, ezért a télizöld sövények díszítőértéke csaknem az egész évben egyenletes. A télizöld fajok telepítésével tehát a lombhullatók és az örökzöldek mellett egy köztes megoldáshoz juthatunk, a télizöld növények választásával jó esetben egészen a hideg évszak második feléig leveles növényünk lesz a kertben, tavasszal pedig nem maradunk a serkenő, ijfú levelek vidám látványa nélkül, ráadásul így még a komposzt alapanyagunk is biztosított lesz.

A télizöld fagyal tehát az előbbiekben ismertetett tulajdonságokkal rendelkezik, és mivel a télizöld fagyal az egyik legkedveltebb sövény növény, bátran válasszuk a kerítés mellé, a házfal elé, vagy nagyobb kertekben térelválasztóként ültetve!

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ABIES CONCOLOR - KOLORÁDÓI JEGENYEFENYŐ

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.