Mitől gyengülhet a gumós zeller?

Megyeri Szabolcs 2015-02-11 17:20:36

A zellert megtámadhatja számos kórokozó és kártevő is. Kórokozói közé tartozik a csapadékos időben fellépő szeptóriás levélfoltosság, melynek fő fertőzési forrása a vetőmag, de a fertőzött növényi maradványokban is áttelelhet, ezért fontos az egészséges szaporítóanyag vásárlása és a maradványok megsemmisítése.

A talajlakó kártevők ellen úgy, mint a drótférgek, fonálférgek vagy a cserebogár pajorok, rendszeres mechanikai sorközműveléssel, monokultúra elkerülésével védekezzünk. A termesztés során nagyobb gondot okoznak még a levéltetvek. A levéltetvek terjesztik a vírusokat, és amelyik növény vírusfertőzött, azt már nem tudjuk meggyógyítani. Ezért fontos a preventív, azaz a megelőző védekezés a levéltetű kolóniák ellen. A preventív védekezések közé soroljuk még a különböző kerti eszközök fertőtlenítését, hiszen a nem fertőtlenített eszközök is kitűnő veszélyforrást jelentenek növényeink számára.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
NORDMANN FENYŐFA RENDELÉSE ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.