Mit tegyek a citromfámmal?

Megyeri Szabolcs 2013-11-18 19:03:10

Van egy idősebb citromfám van. Egész nyáron kint volt, de most a fagyok előtt bemenekítettem. Van rajta két db egy éve érlelődő, majdnem érett citrom. Van rajta 6 db, diónál kicsit nagyobb zöld termés és van rajta virág is. De most elkezdte ledobálni a leveleit. Nem tetves (tavaly volt, ezért leellenőriztem), de sok levele lehullott. Ez egy törpefa, nagyon aggódom miatta. Mit tegyek és mi a baja? Válaszát köszönöm!
Ágnes


Kedves Ágnes!

 
A citrusfélék igen érzékenyek a helyváltoztatásra, nagyon rosszul viselik a változó körülményeket. Ezért szinte természetesnek mondható ez a reakciója a behozatalra. Ilyenkor a növény nem tud hirtelen hozzászokni az új körülményekhez, sajnos ez ellen nem nagyon tudunk tenni, csak azzal, hogy megfelelő helyet választunk számukra az átteleléshez, és itt hagyjuk őket "magukhoz-térni". 
A citromfa számára az őszi/téli időszakban is fontos a megfelelő páratartalom és hőmérséklet. A fagyok beállta előtt célszerű választani neki egy olyan szélvédett, huzatmentes helyet, ahol stabilan 5-10 °C körüli a hőmérséklet. A citrusfélék egész alacsony hőmérsékleten is áttelelhetnek, akár 1-5 Celsius között, ám arra ügyelni kell, hogy fagy ne érje őket. Ebben az időszakban a napos órák száma és a napsugárzás mennyisége is csökken, ezért a növényünk ha napos helyen van, akkor is kevesebb fényt kap, így csökkentsük az öntözést, és tápoldatozást, hogy be tudjon állni egy nyugalmi állapotba. 
 
Tartalomhoz tartozó címkék: kertész válasz
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES KARÁCSONYFA - KÜLÖNLEGES KARÁCSONYFA - CSEREPES KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.