Mindent a tulipánfáról

Megyeri Szabolcs 2015-01-13 14:23:02

A tulipánfa (Liriodendron tulipifera) nevével ellentétben nem a tulipánok rokona, hanem egy Észak-Amerikában őshonos, különleges szépségű díszfa, melyet ugyan van, ahol értékes fájáért, ipari felhasználásra használnak fel, azonban nálunk, mint elsőrangú dísznövény ismeretes.

A tulipánfa mérete az őshonos területeken elérheti a 60 méteres magasságot is, ám Magyarországon díszfaként nevelve 10-25 méteres termetet ér el. A tulipánfa a nevét természetesen tulipánszerű leveleiről kapta, virágai is látványosak, azonban dekorációs értékét elsősorban mégis dús és megejtő szépségű lombozata adja. A tulipánfa ültetése nagyobb kertekbe, nyílt területekre ajánlott.

A tulipánfa fényigénye magas, ahogy vízigénye sem alacsony, a talajt tekintve pedig a gazdag, tápanyagdús közeget kedveli, és kimondottan kedvező számára az enyhén savas talaj. A tulipánfa telepítése tehát jó minőségű földdel rendelkező, nagyobb kertekbe javasolt, ahol van hely ennek a ritkán látható, egyedi megjelenésű dísznövénynek, melynek lombozata ősszel sárgás, aranysárgás árnyalatúra színeződiek, így fantasztikus őszi színorgiával ajándékozza meg a háziakat.

A tulipánfa ára az egzotikus dísznövények között kimondottan alacsony, vásárlásával egy egyedi, sajátos megjelenésű dísznövényhez juthatunk, így bátran ajánlom az egzotikumokat kedvelő, kísérletező kedvű hobbikertészeknek!

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese díszfák
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS,CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.