Miért ültessünk nagy szívvirágot?

Megyeri Szabolcs 2014-05-16 12:23:49

A nagy szívvirág az egyik legromantikusabb dísznövény, hiszen szív alakú rózsaszín vagy fehér virágai rendkívül bájosak és díszesek, a csoportban csüngő virágok a tavaszi érzelmek legszebb kifejezői. A nagy szívvirág angol elnevezése „vérző szív virág”, azonban virágai szerintem sokkal inkább kedvesek és bájosak, mintsem hogy a bánat és a szomorúság kifejezői legyenek. Az biztos, hogy nincsen olyan kert, ahol a nagy szívvirág ne mutatna jól tavasszal!

Vágott virágként is árulják a szívvirágot, de érdemesebb a kertben, vagy cserépben nevelni ezt a hosszú életű évelő dísznövényt, hogy évről-évre beragyogja a kertet áprilisban és májusban. Mivel a nagy szívvirág fény-, és melegigénye alacsony, kiváló dísznövénye lehet a házfal menti parlagi sávoknak, a kerítés melletti, akár sövénnyel árnyékolt területnek, de utcafronton, lombos fák alatt is pompásan mutat.

A nagy szívvirág elvirágzás után veszít látványértékéből, így érdemes május után virágzó dísznövényekkel együtt ültetni. Fontos tudni, hogy a nagy szívvirág mérgező dísznövény, így kisgyermekes kertekbe nem ajánlott ültetni! A nagy szívvirág különböző fajtái eltérő színvilággal rendelkeznek, így kedvünk szerint válogathatunk közülük.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS,CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.