Miért lesz jó választás az Ön kertjében a Húsos som?

Megyeri Szabolcs 2014-12-16 14:58:39

Amennyiben szeretné élhetővé, gyerekbaráttá, érdekessé varázsolni kertjét, akkor mindenképpen jó választás a Húsos som. A virágzó cserjék közül ez az első, amely a rideg tél után bontogatni kezdi szirmait, ezért a tavasz hírnökének is szokták nevezni. Ez a cserje az első fagyokig dísze lesz kertjének. Tavasszal apró sárgás virágaival lesz éke kertjének, ősszel pedig az ebből fejlődő élénkpiros vagy sárga termés miatt lesz feltűnő bokor.

Virágait tavasszal a méhek, termését ősszel a madarak fogják látogatni, tehát az év minden időszakában lesznek kertvendégei a cserje körül. A som termését aszalva, lekvárként, befőttként, borként, sőt még pálinkaként is fel lehet dolgozni. Nem ajánlott nyersen fogyasztani, mert nagyon kemény illetve a magas C-vitamin tartalma miatt igen savanyú is. Vitamin forrásként ezért jobban meg lehet szerettetni a gyerekekkel például lekvár formájában. Terméseit egyes konyhák az olajbogyó helyettesítésére is szokták használni, ekkor sós-ecetes lében kell elrakni. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
FENYŐFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA FAJTÁK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.