Mediterrán növények teleltetése

Megyeri Szabolcs 2015-10-13 09:00:00

A közkedvelt citrusfélék és egyéb mediterrán növények a honi klímán nem élnék túl a hideg telet, ezért ezeket szakszerű módon teleltetni kell. A mediterrán tél 5-10 Celsius fokos, és fényben is gazdag, ezért a száraz levegőjű, sötét, fűtött, 20-24 fokos lakásban a növények lombjukat vesztik, ágaik elhalnak, és akár az egész növény elpusztulhat. Amennyiben a hőmérséklet nem túlzottan magas a lakásban, és fényből is akad bővebben, úgy ezek a növények áttelelhetnek a szobában is, de ekkor jó eséllyel gyenge és erőtlen hajtásokat hoznak majd.

A valóban megfelelő hely egy huzatmentes, nem kimondottan hideg, lehetőleg déli fekvésű lépcsőház, vagy hasonló elhelyezkedésű, üvegezett veranda, folyosó.

Minél alacsonyabb a hőmérséklet, annál magasabb páratartalom szükséges! A teleltetés fontos része a kártevőmentesítés, és a betegségek felderítése, a télen legyengülő növények ugyanis sérülékenyebbek. A sérült, fertőzött hajtásokat metsszük le. Az öntözéseket ritkítsuk havi egy alkalomra, kerüljük a pangóvizet. Ha minden rendben ment, márciusban egészséges, életerős növényeket vehetünk elő!

Tartalomhoz tartozó címkék: kertészeti tanácsok
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS,CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.