Mályvacserje szaporítása

Megyeri Szabolcs 2014-05-29 12:27:55

Sok más cserjéhez hasonlóan a mályvacserje is szaporítható dugványozással. Ehhez a növényről fiatal, félig fás vesszőket kell vágnunk, lehetőleg nyár végén vagy ősz közepén. Dugványozásra csak a teljesen egészséges növényi részek alkalmasak, beteg, sérült ágat ne válasszunk!

A levágott ágat 10-15 cm hosszúságúra igazítjuk, és a levelek többségét eltávolítjuk. A megmaradt 3-4 levelet félbe is vághatjuk, hogy csökkentsük a párologtatást. Ültetés előtt a dugványok végét gyökereztető porba is márthatjuk, ami egy kertészetekben kapható hormon, a dugványok begyökerezését segíti elő.

Ha még nem tudjuk a cserjék végleges helyét, úgy a dugványokat szaporítóládában is nevelhetjük, perlites közegben, egészen addig amíg erős gyökereket nem hoz. A meggyökeresedett mályvacserjéket cserépbe vagy a tavaszi fagyok elmúltával a szabadföldbe telepíthetjük. Dugványinkat közvetlenül a kertbe is kihelyezhetjük, de tartsuk szem előtt, hogy a mályvacserje rosszul viseli az átültetést. Türelmesebb kertbarátok magról is vethetik ezt a szép növényt, de ekkor a virágok nem biztos, hogy az anyanövényhez hasonlóak lesznek.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese cserje
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES KARÁCSONYFA - KÜLÖNLEGES KARÁCSONYFA - CSEREPES KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.