Mályvacserje sövény

Megyeri Szabolcs 2014-05-29 12:22:59

Nem csak szoliterként vagy csoportosan ültethetünk mályvacserjét, de sövénynek telepítve is megállja a helyét. Nem túl magas, 2-3 méteres cserje, ezért nyírást sem igényel.

Ültethetjük kerítések mellé, mert magassága pont ideális a belátás megakadályozására. Bár jó várostűrő és kis igényű növény, sövény telepítésekor érdemes a növény számára kiásott árokba jó minőségű, tápanyagban gazdag földet keverni, hogy lassabb növekedését serkentsük.

Ültethetjük a csemetéket egyesével ásott körülbelül 60×60×60-as gödrökbe is, de a könnyebb begyökerezés érdekében inkább egy 60 cm-es sávban ássanak neki árkot, így a laza földbe a mályvacserje gyorsabba növekedhet. Sövény telepítése után a fiatal cserjéket mindenféleképpen alaposan öntözzük meg és a későbbiekben se feledkezzünk meg róluk. Mályvacserjénk a körültekintő ültetést meghálálja, és már a következő nyáron élvezhetjük nagyméretű, színes virágainak látványát.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese cserje
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.