Leyland ciprus – az élő kerítés

Megyeri Szabolcs 2014-10-20 10:44:54

A Leyland ciprus az egyik legnépszerűbb sövénynek való növény Magyarországon, hiszen megjelenése elegáns és dekoratív, tartása könnyű, ráadásul a Leyland ciprus növekedési üteme rendkívül gyors, évente akár 70-100 centimétert is nőhet ez a cserjeféle. A Leyland cirpus azonban nem csupán sövényként telepíthető, hanem szoliternövényként is kiváló.

A Leyland ciprus magassága a 15 métert is elérheti, ezért egymagában ültetve is fenséges dísze lehet a kertnek, sövényként pedig tömött, élénk színű, áthatolhatatlan élő kerítést képez. A Leyland ciprus ültetése akkor jó ötlet, ha egy magas, sűrű ágrendszer, kiváló takaró és hangszigetelő képességű sövény növényt keresünk, de természetesen a Leyland ciprus pusztán a szépsége miatt is választható, hiszen egész évben zölden díszít, és a nagyobb, nyílt kertrészek mutatós szoliternövénye is lehet. 

blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
NORDMANN FENYŐFA RENDELÉSE ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.