Levendula ültetése

Megyeri Szabolcs 2014-05-22 14:22:17

Legnépszerűbb fűszer- és gyógynövényünk a levendula, sok kertbarát egyik kedvenc növénye. Igen dekoratív és nagyon sokoldalúan használható növény és emellett ültetése, gondozása sem nehéz. Ültethetünk levendulát akár magról is, ilyenkor a magokat február-márciusban ültessük egy cserépbe vagy szaporítóládába, majd csak ősszel ültessük át a palántákat a végleges helyükre, hogy legyen idejük megerősödni. Vásárolhatunk rögtön nagyobb levendulatövet is, konténeres kiszerelésben a levendulák több fajtája (rózsaszín virágú vagy angol levendula) is kapható.

Mindegyik fajtát ültessük napos, meleg helyre, az értékes illóolajok itt nagyobb koncentrációban termelődnek. A meszes talajon is jól érzi magát. Nem túl kényes cserje, az átlagos kerti körülmények között jó elvan. A plusz gondoskodást azonban meghálálja, érdemes tápanyagban gazdag földbe ültetni illetve virágzási időszakban tápot is juttathatunk ki levenduláinknak.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese levendula
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.