Termékek Menü
0

Tavaszi leander metszés és ápolás

2017-02-28 21:23:00

Az alábbi tanácsok követésével az Ön leanderje is csodásan virágzó, életerős, és egészséges lehet!

 

Kertészetemben egyedülállóan gazdag leander választékot talál!

A kínálat megtekintésért és a rendelés leadásáért KATTINTSON IDE!

 

leander vásárlás

 

- Tavasszal a leander akkor vihető a szabadba, ha a hőmérséklet már tartósan nem csökken 15 Celsius fok alá, általában április, május környékén.

- A lakásból kivitt leandert a balkon, terasz, vagy a kert közepére helyezze először pár napra, hogy szoktassa kicsit a megváltozott körülményekhez. Az első napokban félárnyékos, védett helyre állítsa növényét, és csak egy szűk hét elteltével helyezze napos, meleg területre.

- A leandert általában kétévente ajánlott átültetni új edénybe a megfelelő méret és a friss talaj miatt. Az idősebb, túl nagyra nőtt leanderek esetében egy felszíni talajcserével oldhatja meg a közeg frissítése.

- A leander kifejezetten tápanyagigényes dísznövény, ezért erősen ajánlott tavasztól a tápanyagpótlás is, ehhez granulált formájú, vagy folyékony tápszereket a megfelelők.

- A tavaszi feladatok egyik leglényegesebb eleme a metszés, ami kihagyhatatlan, amennyiben dúsan virágzó, erőteljesen fejlődő növényt szeretne nevelni! A visszavágás során a hajtások felső 30-40 centiméteres szakaszát távolítsa el, valamint a leveleket is csípje le, a hajtásokon maradó levélnyelek maguktól leszáradnak majd.

- A leander 5-6 évente radikális ifjító metszést igényel, ekkor a szárakat a talajtól mérve kétarasznyi magasságban vágja el, hogy a növény teljesen új hajtásokat növeszthessen!

- A leander a kifejezetten vízigényes növények közé tartozik, ezért a nedvesítésről ne feledkezzen meg sosem! Tavasztól őszig a leandereket lehetőleg naponta kétszer öntözze, a növény jobban kedveli a többszöri kis mennyiségű vizet, mint a ritkábban adagolt bő folyadékot. 

 

leander eladó

 

Leander rendelés ITT! Kiválasztott növényeit az ország egész területén házhoz szállítom!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: kertészeti tanácsok