Teltvirágú leander

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 2 perc

A leander, vagy más néven babérrózsa a honi kertek, balkonok egyik legnépszerűbb dísznövénye, hiszen domináns megjelenésével, sudár termetével, és csodás virágaival nem csupán hatásosan díszít, de sajátos, mediterrán, délies hangulatot is áraszt. A leander töretlen divatjának legfőbb titka az, hogy egy átlagon felüli dekorációs értékkel rendelkező növényről van szó, melynek tartása, gondozása kifejezetten egyszerű, így akár a teljesen kezdő hobbikertészek is bátran próbálkozhatnak vele, az eredmény szinte biztos, hogy káprázatos lesz. A leander természetesen azért is kedvelt, mert bárhová utazunk nyaralni a Földközi-tenger partvidékére, garantált, hogy minden kertben és sétányon leanderek tucatjaival találkozunk, így ez a szép cserje a kertbe telepítve az utazások kellemes élményeit fogja felidézni.

A leanderek közül is kiemelkednek szépségükkel, egyediségükkel a teltvirágú változatok, melyek virágai dúsabbak, több szirommal rendelkeznek, így feltűnőbbek és látványosabbak! A teltvirágú leanderek színválasztéka igencsak gazdag, megtalálhatjuk a rózsaszín többféle árnyalatait, a világos és sötétebb sárga színeket, a narancs és bordó változatokat, de az elegáns hófehér leander is szerepel a kínálatban. A teltvirágú leandert ültethetjük szoliterként is, hogy a kert képének elsőszámú alakítója legyen, ha pedig bőven áll hely rendelkezésre, merész színpárosításokkal tehetjük még izgalmasabbá a cserjesort! Természetesen már egyetlen bokor telepítésével is számtalan lehetőség kínálkozik kreatív elrendezésre, amennyiben a leander közelébe színes, harsány, vagy éppen semleges hatású egyéb dísznövényt ültetünk!

A teltvirágú leandereket elsősorban fiatalos, vidám, vagy bohém hangulatú kertekbe ajánlom, és magától értetődően nem létezhet mediterrán kertkialakítás sem leander nélkül! A teltvirágú leander hűséges társa lesz Önnek, hiszen nem igényel speciális, vagy összetett gondozást, de szépségével, délies, tengerparti bájával kertjének legmeghatározóbb dísznövénye lehet!

Figyelem, a leander minden része mérgező, erre különösen figyeljünk oda, ha kisgyermek van a háznál!

Rendezés:
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ILLATOS FENYŐFA: LUC FENYŐ KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.