Datolyaszilva

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 30 másodperc

A különleges gyümölcsök rajongóinak figyelmébe ajánlom a datolyaszilvát, mely kompakt méretével, alacsony gondozási igényével, és ízletes, jótékony hatású gyümölcsével az elkövetkező évek egyik slágere lehet a kertekben!

A datolyaszilva termése bizonyára sokaknak ismerős a boltok polcairól, vagy a piaci standokról, azt azonban kevesen tudják, hogy ez az egzotikus gyümölcsfa a magyar kertekben is problémamentesen és persze sikerrel nevelhető! A datolyaszilva bár távol-keleti eredetű, a honi klímán tökéletesen megél, a kifejlett példányok fagyállósága kiváló, csupan a fiatal csemetéket kell télen takarással óvni. Megjelenését tekintve 3-6 méter magas fa, vagy bokor, ezért kisebb kertekbe is ideális választás, de kihasználatlan előkertekbe is telepíthető. Nevelése kezdőknek is bátran ajánlható, a datolyaszilva körül kevés a teendő, metszeni is csupán formázási célból szükséges. Napos, meleg fekvésű kertekben érzi jól magát, rendszeres öntözésével a gyümölcshozam és a gyümölcsök minősége növelhető. A datolyaszilva nem csupán egy ízletes és egészséges termésű gyümölcsfa, kedves megjelenésével, alacsony termetével a kert szeretnivaló dísze is lesz egyben!

A datolyaszilvát azoknak ajánlom, akik a szokványos gyümölcstermők helyett vagy azok mellett szívesen kipróbálnának egy egzotikus, újszerű gyümölcsfát, mely ráadásul speciális szaktudás vagy gyakorlat nélkül is gondozható, és bőséges terméssel kecsegtet!

Tipp: a datolyaszilva termése októbertől érik, így telepítésével ősz végén is egészséges, ízletes, és nem megszokott gyümölcshöz juthatunk!
Rendezés:
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
KARÁCSONYI TREND

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.