Közös növények öntözése

Megyeri Szabolcs 2015-06-25 14:43:57

A nyári kánikulát nem csak az emberek és állatok sínylik meg, hanem a növények is. A kerti flóra mellett sajnos sokan nem fordítanak elég figyelmet az utcafronti, vagy a közös nevelésű társasházi növényekre, pedig ezek is megérdemlik a törődést. Praktikus kijelölni egy állandó önkéntest, aki szívesen elvégzi a feladatot, vagy váltásban kijelölni a felelős öntözőt.

Az öntözést érdemes a hajnali vagy esti órákban elvégezni, mikor a nagy meleg már enyhült. Az öntözési költségeket jól lehet mérsékelni az esővíz begyűjtésével, mely minimális befektetéssel jár, elég egy hordót csatlakoztatni az ereszhez.

Locsoláskor felesleges elárasztani a növényeket, mert egy adott mennyiségnél többet nem tudnak felvenni, a többlet pedig vagy pangóvízként károsítja a növényt, vagy egyszerűen elpárolog. Bevethető költségkímélő csepegtető öntözőrendszer is, melyhez csak egy kilyuggatott gumitömlő kell, melyet egyik végén a kerti csaphoz rögzítünk, a másik végén pedig bedugaszolunk. Végső esetre pedig alternatíva a szárazságtűrő növények ültetése, melyek jóval kevesebb gondozást igényelnek.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
KARÁCSONYI FENYŐK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.