Konyhakerti szezonkezdet

A tavasz első heteivel együtt a kiskerti szezon is elindul, érdemes tehát elgondolkodni azon, hogy szeretnénk-e belevágni a házi növénytermesztésbe?

Amennyiben a válasz igen, de még kezdők vagyunk, ajánlott kicsiben kezdeni, például elsőre csak egy pár nm-es területet átalakítani konyhakertté. A zöldséges ágyások mindig a kert napos, meleg részén legyenek, könnyen megközelíthető, körüljárható elrendezésben. Szerelkezzünk fel alapvető eszközökkel, így ásóval, gereblyével, kapával, védőkesztyűvel és öntözőkannával.

Amatőrként mindig olyan könnyen nevelhető terményekkel ismerkedjünk először, mint a bab, a paradicsom, vagy a paprika. Magvetés helyett választhatjuk az előnevelt palánták ültetését, ezekkel nagyobb a siker esélye, és a munka is kevesebb velük.

Fontos tudni, hogy egy kisebb méretű konyhakertben nem lehet annyi zöldséget termeszteni, hogy kiváltsuk velük a bolti vásárlást, de a jutalmunk nem marad el, sikerélmény, és ízletes zöldségek formájában. A zöldségtermesztést városban, balkonokon is lehet űzni, csupán termőföld, virágládák, pár szerszám, és vetőmagok szükségesek az induláshoz!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: kertészeti tanácsok
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES KARÁCSONYFA - KÜLÖNLEGES KARÁCSONYFA - CSEREPES KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.