Konténeres almák ültetése

Megyeri Szabolcs 2015-01-30 11:12:42

Tippek a Konténeres almák ültetéséhez

 - A Konténeres almák ültetésénél a gyökérzóna fejlődésének serkentése kiemelt fontosságú. Ennek legjobb módja, ha metsző olló segítségével a kisebb méretű gyökerek végéből levágunk 1-2 cm-t. Igyekezzünk minél kevesebbet lecsípni és a lehető legtöbb gyökeret megtartani.

- Az ültető gödör elkészülte után, a kitermelt földet, ha túl agyagos, vagy ha túlságosan homokos érdemes speciális földkeverékkel feljavítani, súlyos esetben helyettesíteni.

- A gödör aljába érdemes szerves trágyát, komposztot helyezni akkor is, ha jó minőségű a talaj. A szerves trágyák 2-3 éven át képesek tápanyagaik leadására, így a fiatal csemeténk tápanyag utánpótlása megoldottá válik.

- Fontos, hogy a szerves trágyát mindig keverjük el földdel és ezt a keveréket sose hagyjuk érintkezni közvetlen a gyökérzónával.

- A csemete elhelyezése során ügyeljünk rá, hogy a fa egyenesen, a függőlegeshez a lehető legközelebb álljon. Az ültetési magasságot a szemzési, oltási pont adja meg. Minden esetben a földfelszín felett kell elhelyezkednie.

- Végül pedig sose felejtsük el a beiszapoló öntözést, a fiatal frissen ültetett csemetének sok vízre van szüksége, így ez elengedhetetlen folyamat.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.