Termékek Menü
0

Konténeres almák ültetése

Megyeri Szabolcs
2015-01-30 11:12:42

Tippek a Konténeres almák ültetéséhez

 - A Konténeres almák ültetésénél a gyökérzóna fejlődésének serkentése kiemelt fontosságú. Ennek legjobb módja, ha metsző olló segítségével a kisebb méretű gyökerek végéből levágunk 1-2 cm-t. Igyekezzünk minél kevesebbet lecsípni és a lehető legtöbb gyökeret megtartani.

- Az ültető gödör elkészülte után, a kitermelt földet, ha túl agyagos, vagy ha túlságosan homokos érdemes speciális földkeverékkel feljavítani, súlyos esetben helyettesíteni.

- A gödör aljába érdemes szerves trágyát, komposztot helyezni akkor is, ha jó minőségű a talaj. A szerves trágyák 2-3 éven át képesek tápanyagaik leadására, így a fiatal csemeténk tápanyag utánpótlása megoldottá válik.

- Fontos, hogy a szerves trágyát mindig keverjük el földdel és ezt a keveréket sose hagyjuk érintkezni közvetlen a gyökérzónával.

- A csemete elhelyezése során ügyeljünk rá, hogy a fa egyenesen, a függőlegeshez a lehető legközelebb álljon. Az ültetési magasságot a szemzési, oltási pont adja meg. Minden esetben a földfelszín felett kell elhelyezkednie.

- Végül pedig sose felejtsük el a beiszapoló öntözést, a fiatal frissen ültetett csemetének sok vízre van szüksége, így ez elengedhetetlen folyamat.