Koktélparadicsom a balkonon!

Megyeri Szabolcs 2015-06-10 12:07:39

Sokan keresnek olyan növényt a balkonra, melynek díszítőértéke is magas, és gyakorlati haszna is akad. Nekik ajánlom a koktélparadicsomot, mely könnyen termeszthető, helyigénye kicsi, termése pedig díszes és ízletes egyszerre.

Az aprószemű paradicsom tulajdonképpen csak méretében tér el nagytestvérétől, így bármilyen kicsi balkonon, teraszon, ablakpárkányon nevelhető. A koktélparadicsom szaporítása magról vagy palántáról történhet. Palántát üzletekben, kertészetekben vehetünk, a magokat pedig magából a paradicsomból is kinyerhetjük. Az ültetéshez általános termő-, vagy virágföldet használjunk, a bolti palántákat mindig ültessük át! A koktélparadicsom két dolgot igényel, napsütést, és öntözést, na meg egy karót a palánta mellé leszúrva, amibe kapaszkodhat. Aki biztosra akar menni, a kétnaponta történő locsolás mellett körülbelül kéthetente folyékony tápoldattal is táplálhatja a veteményét. A koktélparadicsom tenyészideje fajtától függően 100-130 nap, aki pedig szeretné, sárga színű változatot is beszerezhet!

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
KARÁCSONYI TREND

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.