Termékek Menü
0

10 tipp a kínai kenderpálma neveléséhez

1. Kezdetben nevelhetjük cserépben

 
Tipp: amíg cserépben van nyugodtan ültessük el cseréppel együtt, mert így télen nem fagy át a gyökérzete, nyáron pedig nem forrósodik fel a cserép oldala.
 
3. Ha már nagyobbacska, tehát 15 - 30 cm - es, mint amekkorákat kertészetemből vásárolhat,  már ki is ültetheti: olyan helyet keressen neki, mint a fügénekrozmaringnak vagy éppen a datolyaszilvának: védett, déli napos fekvést.
 
4. Olyan helyre érdemes tenni amit télen is lát. Talán furcsán hangzik, de télen a legszebb amikor hó borítja.
 
5. Használjon ültetéskor friss termőföldet vagy trágyát, ezt keverje bele az ültetőgödörbe 
 
6. Kezdetben, az első években télen érdemes a törzset, a növény tövét takarni. 
 
7. Ha száraz a tél, akkor öntözze meg a növényt
 
8. A télálló pálmája kezdetben a kis cuki szerepét fogja betölteni kertjében. Később ahogyan nő, szinte átveszi az uralmat, és nem lehet majd nem oda nézni ahol Ő van. Éppen ezért készüljön fel arra ami egyébként kertünk minden részére jellemző: a kenderpálma köré ültetett alap és háttérnövényeket az évtizedek alatt folyamatosan váltani kell majd.
 
9. A vegetációs időszakban (márciustól - novemberig) ültessünk köré élénk színű talajtakaró és alacsony virágzó évelőkből színfoltokat. 
 
10. Gondoljon a mediterráneumra: ugye ott természetes, hogy egy tő szőlő és gyümölcsfák mellett ott egy levendula vagy éppen egy pálma? Engedje el tehát az erőltetett határokat és nyugodtan ültesse Ön is pálmáját haszonnövények közé! 
 
Sikeres és szép éveket kívánok Önnek új pálmájával! 
Megyeri Szabolcs
kertész 
Tartalomhoz tartozó címkék: kertészeti tanácsok