Kik ezek az emberek a veteményeskertben?

Megyeri Szabolcs 2013-08-08 17:00:00

Melinda családjával évekkel ezelőtt egy idős néninek kezdett el segíteni, aki ezt a kis veteményest létrehozta az egyik budapesti, valaha szebb napokat is látott lakótelepen. A néni aztán elköltözött, a beavatottak viszont maradtak, és úgy döntöttek: folytatják. Nem, nem jellemző, hogy a paradicsomokat, és más terményt ellopjanak a kiskertből - ez volt nekem is az első kérdésem. A zöldséges ágyás tehát teljes egészében a panel ház tövében, a közterületen fekszik, bár déli oldalon, de szerencsére pár Bugás csörgőfa (Koelreuteria paniculata) a nap nagy részében enyhe árnyékot biztosít, így a napi egy - két öntözés elégségesnek bizonyul. A Paradicsomról, Tökről, Cukkiniről, és más itt nevelt zöldségről sokat tudunk már. 

Olyan emberekről azonban akik sikerrel fordítanak termőre egy parlagon lévő közterületet, és teremtenek vele varázslatos színes környezetet, kevesebbet hallunk. Pedig Melinda, férjével és kisfiával pontosan ugyanazokkal a problémákkal, kihívásokkal és megoldandó feladatokkal találkozik nap mint nap az utcafrontszépítés, közösségi kertépítés során, amellyel bárki találkozhat aki belekezd. Ők azonban kitartottak a nehézségekben is ( szárazság, felelőtlen kutyatulajdonosok, stb.) és most az arra járók, sétálók dicsérik munkájukat. Bízom benne, jó példájuk másnak is bátorítást nyújt, hiszen ha csak minden második ember hozzájuk hasonlóan gondolkodna a közről, és a kertről, mint fantasztikus eszközről a kezünkben, akkor egész Magyarország képe, élete, mindennapjai megváltoznának. 

Melindának és családjának köszönöm a meghívást, és gratulálok az igényesen kialakított veteményeskerthez! 

Kertbaráti Üdvözlettel: Szabolcs

< < Vissza

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.