Kezdődhet a vetés!

Megyeri Szabolcs 2015-02-05 11:52:48

Az év második hónapjában már több zöldségféle vetésének, vagyis a palántanevelésnek jön el az ideje, bár nem minden termény vethető ilyen korán. A palántanevelés 6-8 hetet, míg a kiszoktatás egy hetet vesz igénybe, így palántaneveléskor mindig a kerti kiültetés megszabott idejétől számoljunk vissza körülbelül két hónapot. A palántaneveléshez három fő alapanyag kell, ezek a minőségi vetőmag, a szaporító tálca, és a morzsolható, porhanyós, laza állagú föld.

Az ültetési mélység rendszerint a mag hosszának két-háromszorosa. Az elvetett magokat le kell fedni, például fóliával, hogy a fajtának megfelelő csírázási hőmérséklet biztosított legyen. A letakart magoncokat óvatosan öntözzük, kerülni kell a kiszáradást, és a pangóvíz kialakulását is. Mikor a növénykék már két-három levelet növesztettek, levehetjük róluk a takarót, és szétültethetjük őket, amennyiben ez a sűrű vetés miatt szükséges. Magvetés helyett választhatjuk az előnevelt palánták megvásárlását is, melyek már erőteljes növénykék, amiket, miután kertészetemtől megkapta, már ültetheti és gondozgathatja is.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ABIES CONCOLOR - KOLORÁDÓI JEGENYEFENYŐ

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.